МАЛКИ ТАЙНИ ЗА КАПРИЗЕН СТОМАХ

За хората с язва пролетният лук не е опасен, особено полезни за тях са перата. Те съдържат етерични масла, витамини, захари и минерали.

Лукът се запържва винаги на слаб огън, защото бързо прегаря и дразни стомаха.

Вместо обичайната запръжка по – здравословно е да задушите лука с малко мазнина и вода.

Не запържвайте червения пипер , а го пускайте във врящото ядене.

Не по – малко вкусни стават пържените яйца с лук, ако задушите лука в равни части вода и олио. Яйцата имат свойството да поемат два пъти повече течност от обема си.

Заливайте пролетните салати със зехтин, той е балсам за стомаха.

Зеленчуците за пролетно – летните баници /лук, цвеклови листа, джоджен, магданоз/ задушавайте във вода и мазнина, вместо да ги запържвате.

Баницата със спанак дразни стомаха, предизвиква тежест, може да активизира язвата. Предпочитайте лопуша и лобуда.

Прецеждайте турското кафе през гъста цедка.

Подслаждате кафето си с малко мед.

0 коментара :

Публикуване на коментар