Не сте от хората които обичат торти, сладкиши бонбони или шоколад, но
изведнъж ви се прияжда блокче шоколад. Що за каприз на организма и трябва ли да
го задоволим? Нашият организъм много добре знае какво му трябва за се чувства комфортно. Неочакваният ни апетит
към различни храни е продиктуван от неговите потребности в дадения момент. Ето
какво означава неочаквания апетит към дадени храни:
-
Масло
–
недостиг или липса на организма на
витамин А и на някои мастни киселини.
-
Шоколад
– мозъкът
има нужда от аминокиселината триптофан, необходима за синтеза на серототонин,
който ни дава усещане за щастие.
-
Кашкавал
– недостиг
на калций и фосфор.
-
Яйца
– потребност
от протеин.
-
Шницел
– недостиг
на желязо в кръвта.
-
Сладолед
– понижено
ниво на кръвната захар.
-
Ябълка
– в
кръвта се съдържа много холестерол в резултат а увеличената консумация на
тлъсти храни.
-
Краставици
– недостиг
на минерални соли, важни за протичането на енергийните процеси в организма.
-
Мляко
– стресирана
нервна система има нужда от успокояващата аминокиселина триптофан.
-
Солено
– недостиг
на йод или понижено кръвно налягане.
0 коментара :
Публикуване на коментар