МАГИЧЕСКИТЕ ЧИСЛА

От древни времена пророците и гадателите твърдят, че числата притежават магическа сила и влияят върху човешката съдба, определят характера и дарбите.

Предсказанията сочат числото 21 като фатално за френския крал Луи XVI: на 21 юни 1791г той е арестуван, на 21 Септември 1792 се отказва от престола, на 21 Януари 1973г му отсичат главата...

Ако се вярва на исвестен немски вестник, всеки човек има четири „магически” числа в числовата редица от 1 до 9. Те го съпровождат от раждането до последния миг на живота и са определящи за характера и жизнения му път.
Що за числа са и можем ли сами да установим кои са те?

Първите три числа се получават от буквите в името и фамилията, а четвъртото от точната рожденна дата.
За да направите изчисленията, трябва да знаете, че на всяка буква от името и фамилията съответства определен цифров код:
А, И, Й, Ъ, Ь - 1
Г, З, Л, С, Ч, Ш -1
Е, М, Х - 5
О, ,Ю, Ц - 7
Я, Б, К, Р, Щ - 2
Н, Д, Т - 4
У, В - 6
Ж, П, Ф - 8

Първото число се нарича ИМЕННО. То определя главните, доминиращи качества на характера. Пример:
Цифровия код на Иван Петров изглежда като сума от съотверстващите на буквите цифри:
И + В + А + Н + П + Е + Т + Р + О + В
1 + 6 + 1 + 5 + 8 + 5 + 4 + 2 + 7 + 6 = 45

Магическото число трябва да бъде еднозначно, затова е нужно още едно действите: 4+5=9.

Второто магическо число се нарича СЪРДЕЧНО и разкрива характера, духовната нагласа. Получава се от цифрите, които съответстват на гласните букви в името и фамилията.
Иван Петров има „сърдечно” число 5: 1+1+5+7 =14, но 1+4=5.

Третото число е така нареченото ПЕРСОНАЛНО, говори за външния облик на човека, за това какъв е той в очите на околните или както напоследък е модно – за имиджа му. Получава се от числата, съответстващи на съгласните букви в името и фамилията. Да продължим с Иван Петров:
6+5+8+4+2+6=31, но 3+1=4 „Персоналното”число е четворка.

Четвъртото магическо число е ЧИСЛОТО НА СЪДБАТА. То показва какво е заложоне от природата у даден човек още при раждането му.
Получава се от цифрите на рожденната дата. Например, ако е роден на 31 декември 1995г., „числото на съдбата” се изчислява по следния начин:
31+12+1+9+9+5=67, но 6+7=13, а 1+3=4. Получава се четворка.
А какво е значението на самите числа?

1 – Целеустременост, успех в начинанията самоувереност, изобретателност и своенравност. Единицата е едно от магическите числа на руския президент Борис Елцин и на тенисистката Щефи Граф.

2 – Зад него се крие мек и любвеибвилен човек, който се стреми към хармония, но е неуверен в собствените си сили.

3 – Хората с това число са с богата фантазия, енергични и старателни, склонни към диктатерство.

4 – Човек практичен, издръжлив, с организаторски качества, много недоверчив към околните.

5 – Любов към приключения, многостранни интереси, долови усет и известна склонност към кариеризъм. Едно от числата на топ модела Клаудиа Шифър.

6 – Рационалност, добросърдечност, вярност и мечтателност.

7 – Сдържаност, умение човек да се владее и да се посвещава изцяло на решаването на важни задачи. Единственият недостатък на тези хора е че понякога не им достига чувство захумор. Най-ярък пример – президентът на франция Жак Ширак.

8 – Човек силен, внимателен, но в същото време малко меркантилен.

9 – Хора склонни към идеализъм, със силна воля, много чаровни, но до известна степен егоисти. Тези качества се приписват на кралицата на Швеция Силвия.

0 коментара :

Публикуване на коментар