ЯБЪЛКАТА – ВРАГ НА МАЗНИНИТЕ



Ябълката консумирана редовно е в състояние да понижи нивото на полезния холестерол в тялото. По този начин плодът намалява натрупването на мазнини и поддържа жените в добра форма.
Яденето на ябълки преди всяко основно хранене понижава с 20% съдържанието на мастите в кръвта. Полифенолът, който се съдържа в плодовете, помага за бързото разграждане на мазнините.
Каква ябълка да се яде - червена, зелена или жълта няма никакво значение. Всички те са отличен съюзник, ако искате да отслабвате. Може да я хапнете, когато ви се яде плод или сладко.
Те имат малко калории. Една средно голяма ябълка е около 70 калории. Те съдържат голямо количество пектин, т.е. неразтворими фибри, които помагат за храносмилането, засищат и помагат да се храните по-малко и по- рядко през деня.
Ябълките са полезни за отслабване и по друга причина- ниското им съдържание на калории се компенсира от високото съдържане на вода. Тези плодове съдържат ензими,които помагат на тялото за смилане на храната по ефективно.Те са много ефективно средство за отслабване, отколкото скъпите препарати от аптеките.
Необходимо е да се създаде навик ако не ежедневно, то поне няколко пъти в седмицата да се ядат ябълки. Ако решите да стопите излишни килца преди морето  това е най-популярната диета с тези вкусни плодове:
- 1 ден- 1 кг. ябълки;
- 2 ден- 1,5 кг.ябълки;
- 3 ден- 2 кг. ябълки;
- 4 ден- 2 кг. ябълки;
- 5 ден- 1,5 кг.ябълки;
- 6 ден- 1 кг. ябълки.

Ако половин час преди хранене изядете една ябълка, това ще доведе до консумация на около 200 калории по-малко.

0 коментара :

Публикуване на коментар