ЗДРАВОСЛОВНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЧУШКИ



В червените чушки се съдържат витамините С, В1, В2` В9, З, РР и каротин. По количеството на витамин С те превъзхождат дори лимона и черната боровинка.
Благодарение на високото си съдържание на калий,калций, магнезий, натрий, фосфор, желязо и цинк и т.н. чушките са незаменими при лечение на анемия, понижен имунитет, ранно оплешивяване, остеопороза.
Червените чушки са особено полезни при болести на кръвта и кървене на венците.
Зеленчукът ускорява обмяната на веществата, а с това и по-бързото изаряне на излишните калории приети с мазнините. Поради това има голяма полза от него при опитите за намаляване на теглото.Той стимулира и израстването на ноктите и косата.
Червените чушки съдържат съединения, които не позволяват на канцарогенните вещества да проникнат в клетките на организма.
Приемането вътрешно на прах се препоръчва за засилване на организма след прекарани тежки заболявания.
При упорит запек е достатъчно да се изядат 3-4 червени или зелени сладки чушки на гладно половин час преди хранене и ефектът няма да се забави.
При захарен диабет се нарязват на малки парчета свежи млади червени чушки и се попарват с гореща вода за 4-5 минути. След това се прекарват през домашна преса или пасират през цедка или сито. От него се приемат по 50 мл. веднъж на ден на гладно.
За избягване на болки в червата, а също така и да не се образуват газове трябва да се пие сок от червени чушки приготвен по същия начин   смесен със сок от спанак 1:1.
Мленият червен пипер подпомага доста на работата на самия стомах. Той отстранява причините за възникване на тромбози, което е един негов плюс за хората със съдови заболявания. Той е ефективно диуретично и кръвотворно средство.
Благодарение на него мнозина представителки на нежния пол ще могат да избегнат  редица проблеми от гинекологичен характер.
Лютият червен пипер има способността да повишава имунитета и да облекчава състоянието на болните от астма, ангина и бронхит. Той подобрява и стабилизира обмяната на веществата, което помага да поддържаме изящна фигурата си.

0 коментара :

Публикуване на коментар