ОТ КАКВА МАЙКА СЕ НУЖДАЕ ДЕТЕТО


Всяка майка остава  убедена , че не е направила всичко докрай за детето си. Но тя трябва да знае ,че любовта към децата не е само въпрос на време. Безкорсистната майка поставя живота си в сянка, за да изпълни с топлота дома, да даде обич, да е изпълнила хиляди задачи и щастливия смях на детето да е най-хубавата благодарност. Така, но има много фалшива романтика в образа на вечно даващата, разбираща и прощаваща всичко майка.
Майките, които освен работата в къщи имат и професионални задължения, са подложни на постоянно изпитание и разскъсване. Всяка работеща майка познава това чувсто на угризение на съвестта, че отделя преклено малко време за детето си. Ако майката се освободи от непрекъснатото чувство на вина, тя  ще може да разгърне по-пълно професионалните си интереси и да запази въпреки всичко ролята си на майка.
Най-новите изследвания отричат тоталната едностранчива майчина любов. Желязно правило гласи, че един час с хлапето означава много повече от нервната псевдогриженост през целия ден.
Това, от което децата се нуждаят, е чувството, че са неделима част от семейството. За да може това чувство действително да се предаде на детето, майките се нуждаят от помощта на детските градини, помощ и подкрепа от роднини и приятели.
Всички майки обичат децата си. А най- добрите са тези, които подхождат най-разумно към тях.
ТРИ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА
1.Старайте се децата да усетят, че им съчувствате, че напълно им вярвате и имате добро мнение за тях, въпреки възможните техни грешки. Даже, след някакъв неприятен разговор, че случаят окончателно е приключил.
2.Ако единият от родителите се е разсърдил на детето за неговото непослушание иле немирство и то е разстроено, нека другият родител да прояви жалост към наказания малчуган, да се опита да намали създаденото напрежение. Но това в никакъв смисъл не означава да отмени наказанието.
3.Никога не предпазвайте децата от лошите преживявания и отрицателни емоции.Ако в дома ви е станало мъчително и тежко събитие, нека детето го изживее заедно с възрастните.

0 коментара :

Публикуване на коментар