ПРИРОДНА КОЗМЕТИКА


Тенденцията „Назад към природата” отдавна е предвидена е е включена в модерната козметика. А на вас ще ви излезе в далеч по-евтино, ако си набавите билки и лечебните растения свежи или от билковите магазини. Целта е лечебно и безвредно разхубавяване. Съвремменните жени на 40 годишна възраст имат биологична старост на 30 годишни. Всички грижи за красотата чрез природна козметика обаче трябва да се придружават и с правилно хранене, с активна почивка и движение.
1.Крем за лице и шията:
1чаена лъжичка краве масло, 1чаена лъжичка топла настойка от лайка(1 супена лъжица от билката се запарва с 1чаена чаша вряла вода и се стрива на гладка кашица). Кремът се прави еднократно и се съхранява на хладно.
2.Крем от офика:
Сваряват се пловодете на офиката с малко вода, взема се 1 супена лъжица от кашичка и се смесва с 1 супена лъжица краве масло и 1чаена лъжичка мед. Кремът може да се приготви по същи начин от плодове –ябълка, круша, дюля,слива, но не се прилага когато по лицето има спукани капиляри.
3.Лосион против пърхут:
Настъргват се 2 ябълки, смесват се с 1/2чаена чаша кисело мляко и 2 супени лъжици ябълков оцет. Кожата на главата се натрива със сместта. Измива се след 10 минути.
4.За оредяла коса:
1чаени лъжички сух смлян чер пипер се заливат с 1 чаена чаша зехтин. С тази настойка се маже оредялата или оплешивяла коса всеки ден.
5.Лош дъх от устата:
Премахва се като жабуркате устната си кухина и гърлото с отвара от карамфил. 1 супена лъжица смлени зърна се заливат с 1 чаена чаша гореща вода. Отварата се държи в затворено стълено шишенце.
6.Ако имате пъпки:
Измийте лицето със сапун и го намажте със сок от кромид лук. След 15 минути изплакнете с хладка вода. Правете процедурата всяка вечер преди сън.
7.Брадавици и тъмни петна по ръцете се премахват с бяло млечице от грухарче или смокини.

0 коментара :

Публикуване на коментар