ОТВАРА ОТ ЦВЕКЛО ЛЕКУВА ХРЕМА


Вирусите и  бактериите  предизвикващи протичането на сополи си отличават един от друг. Характерът и продължителността на хремата зависят от придружаващото я заболяване. Хремата може и да не бъде инфекциозна, макар да се проявява най-често в сезона на простудите.
Ринитът представлява възпаление на носната лигавица, при което са затруднява дишането през носа, започват да се отделят секрети от носните канали.
Острата хрема продължава около7-10дни.
При бактериалната хрема, когато бактериите се наслагват на вече съсществуващ възпалителен процес или с вирусен или неинфекциозен произход, температурата се повишав.
Невралгичната хрема се лекува лесно. Ако не сте привържевици на различни медикаменти.
Можете да опитате да си помогнете чрез изпитните народни средства. Най-лесно дъстъпния начин е чрез промивки на носа със супена лъжица готварска сол на литър вода и капка йод.
Друг ефикасен метод е промивката на носа с помощта на пипета и отвара от цвекло. Ето и още една рецепта: нарежета наситнолук и чесън и често вдишвайте аромата на тази смес. Фитонцидите, съдържащи се в тези продукти убиват микробите и съкращават срока до окончателното въстановяване. Тези средства обаче се ефикасни при средно тежки състояния. При по-сложните случаи е опасно да прибягвате до самолечение. Имайте превдив, че една напълни базобеидна хрема може да прерасне в едно сериозно и опасно заболяване. Ако хремате е съпроводена с едно постоявнно или периодично силно главоболие, болка в гърлото и ушите е необходимо да се консултирате с отоларинголог. Предвид важността на жизнено важни органи, като главния мозък например, едно последвало рапространение би било крайно нажелателно и опасно.

0 коментара :

Публикуване на коментар