БИЛКИ ПРОТИВ ГЛАВОБОЛИЕ


Главоболието е най-често оплаване на съвременния човек.Глава боли от какво ли не, но най-вече от нервното ни време.В такива случаи изгълтваме набързо някой хап. Така се лекуват последстивята. Причината обаче се цери по продължително, но и ефектът е по-траен. Ето какво ни предлага природата:
I.ПРОТИВ ГЛАВОБОЛИЕ
1.Чай от коприва:
Една препълнена чаена лъжичка коприва само се попарва с 250 мл.вряла вода и се оставя малко да поизкисне. Най-добре е разбира се копривате да е прясна. Пие се по 2,5л. на ден т.е.8-10 чаши особено при непоносимо главобилие. Ефектът настъва още след третия ден.При липса на прясна коприва може да се използва и изсушена.
По същия начин се приготвя чай от иглика, който лекува главоболие на нервна почва.
2.5 капки мантово масло се капват върху бучка захар, след това се държи в устата до стопяване на захарта.
3.гълтайте магнезий на прах или на таблетки. Идеалната доза на ден е 5 мл. Успокоява, премахва главоболието и пристъпа на мигрена.
II.ПРОТИВ МИГРЕНА
1.Чай от бял равнец:
Горещ, но на глътки. Билката се бере по слънчево обедно време или се купува от билковите аптеки .Запарката се приготвя от препълнена чаена лъжичка бял рарвнец, залята с 250 мл. вряла вода и се оставя малко да покисне.
2.50 гр.маточина, 70гр.дилянка, 30 гр.страшник, 50гр.иглика, 20гр. потайник и 30гр.мащерка. Една шепа от сместта ври 5 минути в 500мл.вода. Пие се три пъти на ден по 1 винена чаша преди яде
 III.ПРОТИВ ВИЕНЕ НА СВЯТ
1.Необходими са 100гр. листа от маточина, 50 гр.цвят ото глог, 1 гр. корени от дилянка. Билките се смесват добре и 2 с.л от тях се заливат с 400мл.вряла вода. Оставят се да покиснат 2 чаша. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.
IV.ПРОТИВ НЕВРОЗА
1.Чудесно средство е великденчето, особенно ако неврозата е причинена от умствено претоварване. На една гореща чаша вода се слага 1 препълнена чаена лъжичка от билката и се похлупва за малко.Пие се вечер по 1 чаша.
2.Тинктура от жълт кантарион се прилага с голям успех не само при напрегнато нервно състояние, но и при везсъние. Приема се вътрешно веднъж на ден по 10-15 капки в една супена лъжица вода .Използва се за разтриване. В един литър ракия се слагат 4 шепи цветове от жълт кантарион(ако го берете сами, от значение е времето да е слънчево).Бутилката се оставя 3 седмици на топло и слънчево място.
3.Опитайте да замените сутрешното кафе с чай от мащерка и вместо нервна възбуда ще постигнете приятно чувство на бодрост и лекота.
4.По 50 гр.цвят о глог, стръкове от коминига и риган. Добавете 30гр. корени от дилянка, 20 гр.листа ото мента,2 супени лъжици от билките се попарват с 500 мл. вряла вода. Киснат 2 часа, прецеждат се и от отварата се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

0 коментара :

Публикуване на коментар