СТАЙНАТА БОЛЕСТ СЕ ЛЕКУВА С ЦВЕТЯ


Има една болест, която малцина са чувствали-нарича се „стайна”. Последиците от нея са главоболие, възпалени очи, болки в гърлото, умора.
Защото едва ли си  даваме сметка колко време прекарваме в стаята, в къщи и на работа. В повечето случаи причинителите се три отрови от околната среда:формалдехид, отделян  от изолационната пяна на мебелите и талашитените плоскости; бензол, чийто източник са изкуствените  влакна, мокетите, пластмасите; трихлоретилен, който се излъчва от лаковете и лепилата.
Най-ефикасната проитоотрова са сатайните растения в ролята на биологочна климатична инсталация. Ето някои растения, които успешно разграждат отровите като ги поглъщат с кореновите бактерии и там ги обезвреждат.
Хризантема
Аристократка от далечния изток. Най-добре разгражда трихлоретилена, формалдехида и бензола.
Гербер
Най-изисканият. Идва от Южна Африка. Като стайно растение обича светлината. Добре се справя с трихлоретилена, филтрира формалдехида и бензола.
Бръшляновата фунийка
Много разпространено стайно растение, защото е много красиво с висящите си гирлянди. Справя се отлично с бензола, но разгражда трихроретилена. Подобрява и влажността на въздуха.
Африкански коноп
Не обича влагата. Идеалната температера за него е 20 градуса по Целзий. Помага за разграждането на бензола и трихлоретилена. По-възрастните растения цъфтят с много уханни цветове.
Кливия
Растение от рода на амаралисите с произход от Южна Африка. Обича топлината. Филтрира формалдехида но в умерени количества.

0 коментара :

Публикуване на коментар