ХИТРИНКИ ЗА ВКУСНИ БЮДА


За  да оцветите крема или сладкиша в жълто, претрийте няколко нарязани и изпържени до меко моркова и ги прецедете през марля. Зелено ще получите от сока на задуше спанак, червен и розов цвят от прецеден сок на пасирани малини, вишни, стрито и прецедено цвекло, оранжев- сока от кората на протокал.
Ако нямате мая у дома, заменете я с половин чаша бира или газирана вода.
Ще запазите скилидките чесън няколко години , ако ги пуснете в почистена бутилка с олио, затворите я плътно и държите в хладилника. Скилидките не само ще се запазят здрави и трайни, но и ще ползвате ароматизирано олио.
Лукът и морковите ставата апетитно златисти, ако в олито за пържене добавите щипчица захар.
За да запазите за дълго пресен магданоза и копъра, топнете за миг китките им в студена вода , сложете ги в найлонов плик и ги надуйте, завържете ги здраво и и ги пъхнете в камерата.
За да запазят пържените яйца лъскавината си , не трябва да солите докато се пържат. Солта отнема от лъскавината. Посоляването трабва да става след това, преди сервирането.
За да спасите пресоленото ядене, трябва да сложете в процеса на варене някалко картофа нарязани на едри кръгчета. Те ще поемат поне част от солта. Но яденето трябва да продължи да ври дълго. Това трябва да стане в края на варенето. Същият ефек ще се получи, като са постави сухар в яденето.
За да бъдат хрупкави зелените салати преди да ги приготвим трябва да ги поставим в пласмасова торбичкааза 10 минути в хладилната камера и след това сервирайте.



0 коментара :

Публикуване на коментар