За да оцветите крема или сладкиша в жълто,
претрийте няколко нарязани и изпържени до меко моркова и ги прецедете през
марля. Зелено ще получите от сока на задуше спанак, червен и розов цвят от
прецеден сок на пасирани малини, вишни, стрито и прецедено цвекло, оранжев-
сока от кората на протокал.
Ако нямате мая
у дома, заменете я с половин чаша бира или газирана вода.
Ще запазите скилидките
чесън няколко години , ако ги пуснете в почистена бутилка с олио, затворите я
плътно и държите в хладилника. Скилидките
не само ще се запазят здрави и трайни, но и ще ползвате ароматизирано олио.
Лукът и
морковите ставата апетитно златисти, ако в олито за пържене добавите щипчица
захар.
За да запазите
за дълго пресен магданоза и копъра, топнете за миг китките им в студена вода ,
сложете ги в найлонов плик и ги надуйте, завържете ги здраво и и ги пъхнете в
камерата.
За да запазят
пържените яйца лъскавината си , не трябва да солите докато се пържат. Солта
отнема от лъскавината. Посоляването трабва да става след това, преди
сервирането.
За да спасите
пресоленото ядене, трябва да сложете в процеса на варене някалко картофа
нарязани на едри кръгчета. Те ще поемат поне част от солта. Но яденето трябва
да продължи да ври дълго. Това трябва да стане в края на варенето. Същият ефек
ще се получи, като са постави сухар в яденето.
За да бъдат
хрупкави зелените салати преди да ги приготвим трябва да ги поставим в
пласмасова торбичкааза 10 минути в хладилната камера и след това сервирайте.
0 коментара :
Публикуване на коментар