Подправките придават
не само пикантен вкус на храната, но и действат благоприятно на организма, дори има лечебни свойства.
Дафинов лист.
Укрепва
защитните сили на организма. Половин литър прясно мляко, в който е пуснат един
дафинов лист трябва да се кипне, оставя се да кисне 20мин. и се хлажда.Изпива
си на два пъти на деня.
Джинджифил.
Приготвен като
чай, оказва благоприятно въздействие и облекчаване на стомашни болки на нервна
почва. На път се препоръчва да се дъвчат
захаросани джинджифилови пръчици.
Анасон.
Чудесно средство
против спазми в корема или симптоми на заболявания на стомашо-чревния тракт. Приема
се като чай от семена или като смлени семена примесни с мед или прясно мляко.
Канела.
Тази вкусна и
ароматна подправка е също добро средство срещу чревни инфекции. На всеки два
часа изпивайте чаша топла вода с две капки канелово масло и стомашните проблеми
ще изчезнат. Ако вземете щипка смляна канела и я подържите около минута върху
езика си , тя също ще успокои болката.
Индийско орехче.
То извежда
токсините от организма и помага при хроничен бронхит. Щипка стрито индийско
орехче се добавя в чаша билков чай. Ако
редовни прибавяте от тази подправка в ястията си , ще предотвратите заболявания
като ревматизам и подагра.Но все пак трябва да се внимава , защото
предозирането може да докара гадене.
Пипер.
Една от
най-активните подправки.При първи признаци на простуда сдъвквайте няколко зърна
зелен или черен пипер на всеки четири часа.
0 коментара :
Публикуване на коментар