ПОДПРАВКИТЕ, КОИТО ЛЕКУВАТ


Подправките придават не само пикантен вкус на храната, но и действат благоприятно на организма,  дори има лечебни свойства.
Дафинов лист.
Укрепва защитните сили на организма. Половин литър прясно мляко, в който е пуснат един дафинов лист трябва да се кипне, оставя се да кисне 20мин. и се хлажда.Изпива си на два пъти на деня.
Джинджифил.
Приготвен като чай, оказва благоприятно въздействие и облекчаване на стомашни болки на нервна почва. На път се препоръчва  да се дъвчат захаросани джинджифилови пръчици.
Анасон.
Чудесно средство против спазми в корема или симптоми на заболявания на стомашо-чревния тракт. Приема се като чай от семена или като смлени семена примесни с мед или прясно мляко.
Канела.
Тази вкусна и ароматна подправка е също добро средство срещу чревни инфекции. На всеки два часа изпивайте чаша топла вода с две капки канелово масло и стомашните проблеми ще изчезнат. Ако вземете щипка смляна канела и я подържите около минута върху езика си , тя също ще успокои болката.
Индийско орехче.
То извежда токсините от организма и помага при хроничен бронхит. Щипка стрито индийско орехче се добавя в чаша  билков чай. Ако редовни прибавяте от тази подправка в ястията си , ще предотвратите заболявания като ревматизам и подагра.Но все пак трябва да се внимава , защото предозирането може да докара гадене.
Пипер.
Една от най-активните подправки.При първи признаци на простуда сдъвквайте няколко зърна зелен или черен пипер на всеки четири часа.


0 коментара :

Публикуване на коментар