ЗАЩО СЕ НОСЯТ УКРАШЕНИЯ

Модата де се носят украшения където ли не, не е от вчера.


ОБИЦИТЕ са едни от най-първите украшения на човека. Но местата на които се носят те не са избрани случайно. На меката част на ухото намира антистресов център, а съвсем близо до него центърът свързан с остротата зрението. Пробиването му в тази част и носенето на благородни метали е вид лечение. Златните обици се носят от хора, които нямат проблеми с нервите-златото тонизира, а сребърните- от изнервените, защото този метал успокоява. Обиците от слонова кост се носят за смелост и сила.


ХАЛКИТЕ НА НОСА у някои негърски племена и сега са израз на благородство и се носят само от царските особи Но мястото, на което се поставя тя е една от основните точки акупунктурата свързана с мозъчното кръвообращение. Не е нужно да имате халка  на носа . Ако сте тъжни или нервни, разтрийте върха на носа си 2-3 минути и пред очите ви ще светне.


СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК НА ЛЯВАТА НОЗДРА носят  индийките, като предпочитан е рубинът камък на страстната любов. Всъщност акупунктурата на това място осигурява плосък корем и гъвкаво тяло.


КОЛАНИ ОТ ТЪНКИ МЕДНИ ПЛОЧКИ са носили древните хетери да не се отпуска коремът им и да имат тънка талия. Ефектът от тези колани е поразителен: за едноденонощие могат да се свалят няколко сантиметра от обиколкатата на талията, при положение, че излишните килограми са само 3-4. Нищо няма да ви струва да опитате, ако неможете да влезете в миналотодишншя си тоалет. Достатъчно е да стегнете медна тел около талията си за 24 часа.


ВЕРИЖКА ОКОЛО ГЛЕЗЕНА- този модел идва от  древния Картаген. Въпреки, че ако си сложите верижка около глезена, могат да ви причислят  към „коконите”, не лошо да я носите. Среброто е благороден метал и има успокояващо действие, а освен това и разширените вени ще ви създадат по-малко неприятности.
Дори и да не е много напреднало заболяването или имате само разширени капиляри, за 2-3 месеца те могат да изчезнат окончателно.

0 коментара :

Публикуване на коментар