ХУБОСТ ОТ КУХНЯТА

1. Крем за лице и шия:

Приготвя се от 1 чаена лъжичка краве масло, 1 чаена лъжичка топла настойка от лайка(1 супена лъжица от билката се запарват с 1 чаена чаша вряла вода,стирва се на кашица).Кремът се прави еднократно и се съхранява в хладилника.

2.Лосион против пърхут:

Приготвя се от ябълки.Настъргват се две ябълки, смесват се с половин чаша кисело мляко и 2 супени лъжици ябълков оцет.Кожата на главата се натрива със сместта.Измива се след 10 мин.

3.Плодов крем за лице:

Приготвя се от слива, ябълка, круша, дюля(вимание, ако имате спукани капиляри по лицето първо ги премахнете и тогава прилагайте крема.Сварета плода (по желание от изброените)с малко вода.Вземета 1 супена лъжица от кашата и я смесете с 1 супена лъжица краве масло и 1 чаена лъжичка мед.Съхранявайте крема в хладилника, докато свърши. Пригответе след това от  друг плод.


Мащерката освен като подправка  се използва и в козметиката.Компресите с мащерка влияят на мазната кожа с пъпки- антсептично,противо-възпалително  стягащо.Отвара от листата подобрява кръвообращението при къпане във вана.Запарката от мащерка и розмарин е ефикасно средство за изплакване на косата против пърхут.

0 коментара :

Публикуване на коментар