ИЗТОЧНИ ТАЙНИ ЗА МЛАДОСТ И КРАСОТА

1.Старайте се да не се огорчавате.И запомнете:
Каквото и да става то е за добро.Лошото настроение-това са излишни бръчки, което значи отчаяние.
2.За да бъде кожата свежа, чиста и румена, желателно е да получавате повече радост, веселие, да срешате хубава музика.
3.Спете на твърда повърхност без възглавница, най-добре на отворен прозорец. Свежият въздух-това винага означава младо лице.Въглавницата причинява бръчки на шията, а също така и двойна брадичка.
4.Разхождайте се повече в дъждовно и снеговито време.Водните и снежни аерозоли прекрасно масажират кожата на лицето.
5.Поставете близо до леглото си съд с лед. Направете леден тампон, притискайте го към различни участъци от лицето си като го масажиратес кръгови движения(непременнно сутрин и вечер).Снежната вода прекрасно действа на лицето освежава го, снема умората.
6.Правете мимически упражнения пред огледалото. Сядате, отпускате се, в главата ви няма никакви мисли.Изтегляте устните си едва, едва и происнасяте „О”.
7.Вкарайте устните си дълбоко в устата и ги прихванете със зъби.Задръжте няколко секунди.
8.Вдишайте дълбоко през носа, задръжте за няколо секунди въздух образувайки тръбичка с уста на тласъци.Едновременно с това натискайте с пръстите на двете си ръце върху ъглите на устните, оказвайки съпротивление при издишването. Пръстите се разполагат по следния  начин:
Трите на ъглите на устните, вторите- на носно-устната гънка, четвъртите- на линията на брадичката и бузите.
9.Повдигайте поред ту левия, ту десния ъгъл на устата, а след това  и двата едновременно.
10.Отпускайте надолу двата ъгъла едновременно.Задържайте в това положение за няколко секунди.
11.Отпускайте еден по един ъглите на устните.Задържайте в това положение няколко секунди.
12.Напрягайте мускулите на лицето така, чу ушните ръковини да се изместят назад и нагоре.После направете това с всяко от ушите по отделно.Задържайте всяко  движение до крайната му точка за няколко секунди.
13.Изпънете брадичката си напред, след това, напрагайки мускулите, я върнете в старото положение.
14.Изпънете много силно мускулите на шията, така че да изпъкнат.Задръжте ги така няколко секунди, след това разхлабете.
15.Представете си, че за брадичкта ви е превързана някаква тежест, и вие трябва да я издърпате нагоре.
16.Напрегнете мускулите на челото си така,че да се повдигнат ъглите на очите ви. Упражнение е сложно и не се постига изведнъж, необходими са продължителни трениравки.
17.Напрягайте и разхлабвайте мускулите на бузите си ту от едната страна, ту от другата.Това движение напомня за намигване на окото.
Завършете този цикъл с позата на лъва-забележително упражнение за всяко лице.Седнете на петите си, като сложите ръцете на коленете.Изпънете се назад, напрягайки цялото си тяло, разперете пръстите на ръцете си.Изправете главата, отворете очите си колкото може по-широко, изплезете езика и издишайте с усилие през устата.Отпуснете  се, после повторете всичко отначало.При изпълнението на това упражнение в затворено помощение очите тябва да бъда отворени.Ако го изпълнявате навън, затворете очите и обърнете лицето си така, че слънчевите лъчи да влизат направо в гърлото ви.

0 коментара :

Публикуване на коментар