ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ПЕСНИ

Лекари са доказали,че религиозните песни могат да предотвратяват дори болести.Нюйорският доктор Норман смята,че ритъмът на християнските и еврейските песнинопения имат голям ефект върху имунната ситема.Те освобождават от стреса и напрежението, които са пагубни за защитната сила на организма.Не е от значение дали знаем смисъла на думите, които произнасяме.Ако съчетаем слушането на песни с медитация, ефектът е най-голям. Ритъмът и стъпките на църковните песни докарва човек до състояние близко до хипноза.Това състояние влияе много силно на белите кръвни телца.
Има няколко начина да почувстваме действието на песните.Най-лесно е да си купите плоча,  касета или диск с такива песни и да седнете в някое тъмно и спокойно място и да слушате без някои да ви безпокои.Старайте се да следите ритъма и постепенно да станете част от него.Мислете си  за някое хубаво място или събитие , което се случило в живота ви.Преставете си, че ритъмът минава като лъч светлина през цялото ви тяло.Так имунната ви система се заздравява и се бори с болестта.Опитайте да останете в това състояние поне 15 минути.
Може също да си измислите песни. Изберете си някоя част от Библията и я рецитирайте на глас. Преди това чуйте религиозни песнопения , за да схванете ритъма.

0 коментара :

Публикуване на коментар