ТАЙНИТЕ НА ЕДНА ЧИСТНИЦА




Белите петна, които се образуват от горещи съдове върху маса, се премахва като покриете петната  с намокрена пепел от цигари и оставате така да поседи известно време. После обгаряте тапа  на пламък и търкате с нея покритото с пепел петно, което бързо ще изчезне.Избърсвате с мокра, а после със суха кърпа.

Кожените мебели ще почистете, като ги изтриете с вълнена кърпа , навлажнена с терпентин. Ако са по-мръсни с вода и малко оцет и после с леко  разбит белтък.

Цветовете на килимите е станат по-ярки, ако от вечерта ги посипете със ситна  готварска сол, а на другия деня я оберете с чиста, влажна кърпа.

Ако искате халатите и хавлиите ви да бъдат пухкави  след изпирането ги потопете в хладка солена вода за известно време. Не ги гледате като изсъхнат.

Миризмата от изкипялото мляко ще отстраните  като на трите местата с влажна хартия напоена с оцет.

С парченца стар черен хляб ще отстраните неприятния дъх настанил  се в хладилника. Поставете ги та рафтовете  и ги оставете да престоят 5-6 часа.

Ако усетите, че в кухнята ви се носи лош аромат, сложете на котлона съд  с няколко лъжици оцет и една супена лъжица ракия.Оставете ги докато течността се изпари.

Няколко гранулки камфор ще премахнат миризмата на плесен в кухненския шкаф, образувала се от влагата.

Ако дрехите в гардероба са попили тежък дъх на нафталин сложете в съдче две супени лъжици горчица и го поставете в него. Добре е да престои 8-10 часа.

От престоялия дълго време затворен куфар също може да ви лъхне неприятна миризма. Най-лесно ще я премахнете  в напоено с оцет парцалче. След това го оставете на проветриво място да изсъхне. 

0 коментара :

Публикуване на коментар