За ползата ото
ябълките е писано много. Направени са доста изследвания. Едно от последните
например показва, че специално едно от „антираковите” свойства на плода се
дължат на съдържанието в неговата кора.
Специалистите
са анализирали химичния състав на обелките на ябълки и са индентифицирали
фитохимикали, който са „доказан агент най-малко срещу три вида рак срещан при
хората - на белите дробове, на правото черво и на черния дроб”.
Повечето
последни изследвания са съсредоточени върху
антираковите качества на плода и показват, че те се дължат на
фенолите-фитохимикали, намиращи се основно в кората и семената.
Според
резултатите, получени от американски специалисти, в кората на ябълките се
съдържат фитохимикали с доказано антиоксидантно и антираково действие в пъти
повече от самия плод.
0 коментара :
Публикуване на коментар