ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОДПРАВКИТЕ ПРИ КОЖНИ ДЕФЕКТИ


Подправките, които използвате в кухнята съдържат  етерични масла с активно действащи биологични вещества,лесноусвоими от кожата, пък и лесно се прилагат у дома. Ако ги използвате редовно, те могат да отстранят козметичните кожни дефекти и болестни изменения и то съвсем безплатно.


Копър.

Ако кожете е суха, лющеща се или с черни точки по лицето, за да я почистите, овлажните и заздравите, направете си маска от кашичка:
1супена лъжица ситно нарязан свеж копър (цялото растение) и по една чаена лъжичка олио (зехтин) и овесено брашно.Тази кашичка трябва да престои на лицето 20-30 минути и я изплакнете с чешмяна вода.


Магданоз.

Против мазна кожа на лицето направете компреси с марли, натопени в запарена течност- в 1 литър вряща вода накиснете 50 гр.ситно нарязано свежо растение и след охлаждане го прецедете. Наложете компресите след парна баня на добре почистено лице всеки ден.


Чубрица.

Тя намалява плоските планетарни брадавици по кожата (при диагностик от дерматолог). За пиене направете отвара от ½ чаена лъжичка суха наситнена чубрица в 300 мл. вода при варене 5 мин. Тази доза изпийте за един ден като повтаряте процедурата в продължение на 10 дни.


Джоджен.


При лош дъх в устата след почистване жабуркайте със запарка.Тя се приготвя така:
2 чаени лъжички пресен нарязан джоджен кипнете в 1 чаена чаша вряла вода, охладете и прибавете 20 капки оцет.


Хрян.

Ако косата ви започне да окапва за задравяване на корените и за растеж направете натривка на окосмената кожа с прясно изцеден сок от хрянов корен или настържете на каша, която прилепете върху главата, като престои един час.


Лук.

Люспи от кромид лук  при окапване и пърхут на мазна коса. За масаж на корените втривайте спиртен лосион- 100мл. 60% алкохол, 25 гр. люспи от лука и 1 чаена лъжичка счукан карамфил престояват на тъмно 14 дни При косопад наложете на мястото лапа от каша настърган кромид лук.


0 коментара :

Публикуване на коментар