За
кадифяна шия.
Сварете
500гр. картофи, смачкайте ги с вилица и прибавете един жълтък и половин чаша
прясно мляко. Нанесете сместта по раменете, врата и деколтето. След това направете
компреси с хавлиена кърпа.Измийте тялото след 30 мин.
За
освежаване на суха кожа.
3-4
лъжици сол разбъркайте с кисело мляко, докато се получи гъста кашичка. С така
приготвената смес търкайте белещите се участъци по тялото. След 15 минути
вземета хладък душ и веднага ще усетите кожата си мека като кадифе.
„Зъбна
паста” за закоравели пушачи.
3
супени лъжици сода захляб се смесват с 2 супени лъжици сол. Сместта сепоставя в
шишенце. Веднъж или 2 пъти седмично измивайте зъбите с нея. В резултат
усмивката ви ще блести от белота. Търкайте веднъж седмично венците си с кора от
лимон.
Лосион
за почистване с розова вода и лавандула.
40мл.розова
вода се смесват с 30мл.спирт(95градуса) и 10 мл.лавадулова вода. Мажете се
сутрин и вечер за почиставена и блясът
на кожата.
Вода
и лед за освежаване на кожата.
Измийте
лицето с хладка вода. Повторете със студена, след което нежно подсушете. Накрая
минете лицето си с бучка лед(ако сте заледили не вода, а сок от някакъв плод ще
е още по-добре). Това ще подобри кръвообръщението и ще освежи кожата.
Млечно-захтинова
масска за гладка кожа.
Разбъркайте
половин чаша прясно мялко с лъжичка зехтин и прибавете още толкова розова вода.
Нанесете сместтта с леки кръгови движения, докато сухата кожа попие . След 30
минути намажете тялото с крем.
Маска
след баня.
Забъркайте
две супени лъжици с кисело мляко с 1 супена лъжица мед. Нанесете маската след
баня и след 30 мин. измийте с хладка вода, а след това със студена вода.
Шампоан
за коса.
Два
яйчени жълтъка разбити в 20 грама ром. Намазват се корените на косата, завива с
найлон и престояват така 10-15 минути. Измива се с хладка вода.
За
сухи коси с цъфтящи корени.
Намажте
корените с бадемово масло или зетин(но той не мирише така добре) и после разрешете
по цялята дължина до краищата. Дръжте 20 мин.главата завита в топла хавлия. После
измийте с шампоан.
0 коментара :
Публикуване на коментар