АГРЕСИЯТА СЕ ДЪЛЖИ НА НЕДОСПИВАНЕТО

Ако смятате , че няколко нощи работите до късно, гледате филми или често имате гости и не си доспивате и че това няма да се отрази на роботоспособността ви,  определено грешите.Това се отнася и за децата ви, които днес не познават строго фиксиран час за лягане.Дори не подозирате как системното недоспиване се отразява зле на психическото ви здраве.
Според известен посихиатър „ако започнете хронично да не си доспивате, това ще влоши здравето ви .А раздразнителността ви далеч не е най-страшното, вие трудно бихте могли да с смятате за човек със здрав разум”.Ако ви се наложи три или четири нощи поред( при  кандидатстване в езикова гимназия или във ВУЗ) да останете бодри, това е ще бъде началото на неразположение или депресия.
Според най - новите изследвания около50% от 18 годишните на намират достатъчно време за сън.За съжаление тази възрастова група пада все повече.Колко трудно може да накарате 4-5 годишно дете да си легне преди 22 часа.
Непрекъснатите кървави екшъни от екрана до след полунощ мултиплицират у децата насилие.Хроничното недоспиване беспорно пречи и на учебния процес.Учителите споделят за зачестилите случаи на сладко спящи в час питомци, осбенно в началните класове.

0 коментара :

Публикуване на коментар