КОЕ Е ВЯРНО И КОЕ НЕ

Понякога и то в повечето случаи, народната медицина е безценна, но има и неверни твърдения, които учените са отрекли.Ето някои от тях:

Досега хората вярваха, че ябълката може да служи вместо четка за зъби.За съжаление това не е така.Ябълката както всички други плодове, оставя плодова захар по зъбите и се налага след това да ги измиете.Успокоителното е, че този плод много полезен за венците.

Лекарите наистина установиха, че е много полезно да се взима по един аспирин всеки ден.Така намалява рискът от при болните от сърце.Освен това аспиринът е чудесно болкоуспокяващо средство.Той не губи свойствата си независмо колко често и колко продължетелно го вземате.

Вярно е, че алкохолът и особенно виното са полезни за сърцето.С изключение на пристрастените към алкохола всички други могат да пият по една-две чаши вино на ден и да се радват на добро здраве.
Алкохолът обаче не е полезен при настинка.Той може временно да ви накара да се почувствате по-добре, но в действителност носът ви се запушва повече, защото кръвоностните ви съдове се разширяват.
Теорията, че кафето помага против главоболие е напълно вярна.Кофеинът намалява пулсирането на кръвоносните съдове в главата и врата ви..Освен това топлината на кафето допълнително успокоява.
Възрастните се нуждаят от мляко също толкова, колкото и децата, защото то съдържа калции, а тялото се нуждае от него цял живот.Ако се страхувате от напълняване пийте обезмаслено мляко.
Вярна е приказката , че студения душ убива сексуалната  възбуда.
Броенето на овцете наистина помага срещу безсъние.Ученита твърдят, че това упражнение чрез визуализиране не позволява на лошите мисли да ви завладеят.Броенето пречи на мозъка да се занимава с други проблеми.
Досега беше разпространено схващането, че физическите упражнения  нямат ефект, ако не почувствате болка.Това е напълно погрешно.Дори само ходене по един-два километра на ден е едно чудесно упражнение за всички мускули.Има силови упражнения, които наистина оформят тялото по-бързо , но не задължително да оставяте без дъх или да чувствате болка да да имате полза от спорта.

0 коментара :

Публикуване на коментар