МЕТЕОРОПАТИЯТА-ВИЛИЯНИЕ НА АТМОСФЕРНИТЕ УСЛОВИЯ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО


Много са смущенията, които човек изпитва при промяна на времето-наболяване на ръката когато навън стане влажно,усилване на главоболието в дъждовни дни...
Според метереопатията- нов клон в медицината, метеорологичните условия определят влиянието на здравословното състояние на човека.
Два вида са атмосферните условия, които предизвикват смущения в човешкия организъм.
Първият обхваща сезоните, температурата на въздуха, ветровете, атмосферното налягане, електромагнитните вълни и слънцето.
Вторият- дъждовете облачността, мъглите, влагата. Смущения в дихателните пътища, сърдечно съдови и храносмилателни смущения, ревматични и нервонопсихически растройства, кожни дефекции са някои от неразположенията , дължащи се на промяната на времето.
Всъщност, не всички хора реагират по един и същ начин на атмосферните влияния. Някои дори изобщо не реагират на резките  атмосферни промени или определени слиматични фактори, докато у други те предизвикват  специфични реакции на организма, чиито мехенизъм още не е изяснен.
Особено чувствителни към промените на времето са емоционалните раздразнителните, чувствителни и нервни хора.
Какви ракции предизвикват някои от стоменатите климатични явления?
Ветровете.
Те имат определено отрицателно явление. Най-неприятни са  сухите и горещи югаизточни ветрове. Те са причина за безсъние, главоболие, астения,ревматични болки, пурит (силен кожен съреж), .докато силните студени  ветрове не са толкова опасни и оказват влияние на организма, само когато човек е бил изложен на прякото им действие. Тогава той се разболява от простуда. Северните и североизточните ветрове също предизвикват смущения в съня, мигрени и невралгии. Каква е причината? Ветровете са съпитствани  винаги от голяма концентрация на положителин йони във въздуха. Това са заредени с електричество частици, които в голямо количаство вредят на организма. Освен това вятърът бързо разпростанява във въздуха най- различни микроби, които причняват възпаления на гърлото , конюктивити, хрема.
Атмосферно налягане.
Атмосферата упражнява върху телата сила, която непрекъснато се променя и която може да  бъде измерена с живачен барометър. Изменено скоковете в налягането са причина за различни смущения. Достатъно е да си помислим какво става когато отидем на планина. Колкото повече се изкачваме, налягането пада, въдухът става по-рядък и от това следват известни неразположения. Усещане за умора при най-малко натоварване е тежест в краката, липса на сили- това са обикновенно симпотомите, които съответстват на непоносимостта на организма  спрямо внезапните промени в атмосферното налягане.
Слънцето.
Въпреки, че прекаленото излагане на ултра виолетови лъчи UVB, може да предизвика изгаряния, клетъчно остаряване, възпаление, зачервяване, и дори рак на кожата, тези лъчи имат важно значение за зравословното състояние на човека. Не случайно слънчевата радиация се използва в медицината за хелиотерапия, която всъщност означава прилагане на изкуствени слънчеви лъчи с кварцови лампи върху цялото тяло или части от него. Този вид терапия се използва при рахит, чупливост на костите или рани, които трудно зарастват.
Лошото време.
Облачното, мъгливото, или дъждовно време оказват отрицателно действие върху човешкия организъм, като най-силно тай реагира при буря .Някои хора усещат различни смущения дъго време преди тя да се разрази.С наближването и смущенията се засилват все повече. В този случай влажността, горещината, вятърът и силният електричяски заряд са факторите, които се комбинират и действат особено неблагопиятно върху страдащите от  хормонални смущения: те изпитват свръх възбуда, мускулно напрежение следвано от неадекватност, умора, изпотяване, главоболие, световъртеж.
Температура на въздуха.
Силният студ или горещина могат да  блокират центровете за терморегулация на нервната система. Нетърпимата горещина предизвиква топлинни удари и неразположения, дължащи се на обезводняване на организма и загубата на минерални соли. Докато студът може да предизвик  възпаления и зачерваване на лицето, краката, ръцете,и  дори микротромбози(малки съсиреци кръв, които запушват капилярите).
Как да си помогнем.
Въпреки, че не съществува истинско лечение, за метереололичнните смущения, някои предпазни мерки , както е някои лекарства не биха били излишни. През зимата е препоръчително да се вземата в добавка витамини А, С и Д, които засилват имунна система .Докато витамните от групата В пречат на бързото изразходване на кислорода(което може да доведе до  сърдечно съдови проблеми), помагат при по-високо мускулно натоварване, регулират нервната система и правят организма по-устойчив на резко промени във времето.

ПОЧИСТЕТЕ КОЖАТА СИ


През зимата не обръщаме много внимание , но сега когато тялото се освобождава от тежкото облекло, кожата търси допир със слънцето и със свежия въздух.
Време е да се занимаете с почистването на тези места, където се натрупват най-много мъртви клетки- около носа, между веждите, в трапчинките на брадичката и особенно на коляното и върха на лакътя. 
Бъдете настойчиви и постоянствайте със следната процедура:
след баня, когато порите са разширени, намазвайте обилно с хидратантен крем и леко масажирайте.След това  оберете излишното с памуче и намажете с подхранващ крем или тоалетно мляко. Нито е сложно, нито се изисква мног време. Отстраняват се механичните натрупвания, отварят се каналите за дишане и нормалното функциониране на кожата. 
Скоро тя става мека и гладка.

ПРИРОДНА КОЗМЕТИКА


Тенденцията „Назад към природата” отдавна е предвидена е е включена в модерната козметика. А на вас ще ви излезе в далеч по-евтино, ако си набавите билки и лечебните растения свежи или от билковите магазини. Целта е лечебно и безвредно разхубавяване. Съвремменните жени на 40 годишна възраст имат биологична старост на 30 годишни. Всички грижи за красотата чрез природна козметика обаче трябва да се придружават и с правилно хранене, с активна почивка и движение.
1.Крем за лице и шията:
1чаена лъжичка краве масло, 1чаена лъжичка топла настойка от лайка(1 супена лъжица от билката се запарва с 1чаена чаша вряла вода и се стрива на гладка кашица). Кремът се прави еднократно и се съхранява на хладно.
2.Крем от офика:
Сваряват се пловодете на офиката с малко вода, взема се 1 супена лъжица от кашичка и се смесва с 1 супена лъжица краве масло и 1чаена лъжичка мед. Кремът може да се приготви по същи начин от плодове –ябълка, круша, дюля,слива, но не се прилага когато по лицето има спукани капиляри.
3.Лосион против пърхут:
Настъргват се 2 ябълки, смесват се с 1/2чаена чаша кисело мляко и 2 супени лъжици ябълков оцет. Кожата на главата се натрива със сместта. Измива се след 10 минути.
4.За оредяла коса:
1чаени лъжички сух смлян чер пипер се заливат с 1 чаена чаша зехтин. С тази настойка се маже оредялата или оплешивяла коса всеки ден.
5.Лош дъх от устата:
Премахва се като жабуркате устната си кухина и гърлото с отвара от карамфил. 1 супена лъжица смлени зърна се заливат с 1 чаена чаша гореща вода. Отварата се държи в затворено стълено шишенце.
6.Ако имате пъпки:
Измийте лицето със сапун и го намажте със сок от кромид лук. След 15 минути изплакнете с хладка вода. Правете процедурата всяка вечер преди сън.
7.Брадавици и тъмни петна по ръцете се премахват с бяло млечице от грухарче или смокини.

ОТ КАКВА МАЙКА СЕ НУЖДАЕ ДЕТЕТО


Всяка майка остава  убедена , че не е направила всичко докрай за детето си. Но тя трябва да знае ,че любовта към децата не е само въпрос на време. Безкорсистната майка поставя живота си в сянка, за да изпълни с топлота дома, да даде обич, да е изпълнила хиляди задачи и щастливия смях на детето да е най-хубавата благодарност. Така, но има много фалшива романтика в образа на вечно даващата, разбираща и прощаваща всичко майка.
Майките, които освен работата в къщи имат и професионални задължения, са подложни на постоянно изпитание и разскъсване. Всяка работеща майка познава това чувсто на угризение на съвестта, че отделя преклено малко време за детето си. Ако майката се освободи от непрекъснатото чувство на вина, тя  ще може да разгърне по-пълно професионалните си интереси и да запази въпреки всичко ролята си на майка.
Най-новите изследвания отричат тоталната едностранчива майчина любов. Желязно правило гласи, че един час с хлапето означава много повече от нервната псевдогриженост през целия ден.
Това, от което децата се нуждаят, е чувството, че са неделима част от семейството. За да може това чувство действително да се предаде на детето, майките се нуждаят от помощта на детските градини, помощ и подкрепа от роднини и приятели.
Всички майки обичат децата си. А най- добрите са тези, които подхождат най-разумно към тях.
ТРИ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА
1.Старайте се децата да усетят, че им съчувствате, че напълно им вярвате и имате добро мнение за тях, въпреки възможните техни грешки. Даже, след някакъв неприятен разговор, че случаят окончателно е приключил.
2.Ако единият от родителите се е разсърдил на детето за неговото непослушание иле немирство и то е разстроено, нека другият родител да прояви жалост към наказания малчуган, да се опита да намали създаденото напрежение. Но това в никакъв смисъл не означава да отмени наказанието.
3.Никога не предпазвайте децата от лошите преживявания и отрицателни емоции.Ако в дома ви е станало мъчително и тежко събитие, нека детето го изживее заедно с възрастните.

ЗАБРАВЕТЕ ЕГОИЗМА, ЗА ДА НЕ СТЕ САМОТНИ



По природа всеки човек е егоист.Който сам кове своето щастие се научава да  казва понякога „Не”, дори ако това да не е приятно  за другите.Провокативна теза ”Всички сме егоисти, но малцина разбират  как да напрявят най- доброто за себе си.” Повечето хора се съобразяват с околните, стремят се да бъдат обичани, харесвани и да получат признание за делата си .Една поговорка гласи:”Да мислиш за себе си е добре, но да мислиш само за себе си е лошо!”.Тя  съсвем ясно подчертава  разликата между господството над всичко и здравия полезен егоизъм. Правилата на живота в съвместия живот са смес от самоувереност, толерантност и съобразяване.Според ситуацията в обкръжението в личен и обществен план тази смес трябва да бъде разбърквана по друг начин. Защото всеки човек се отнася по различен начин с приятели, в семейството си или с колегите си. Според специалистите, свободата на отделния човек свършва там,където започва свободаната на другия.
КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕГОИСТИТЕ?
1.Пълнокръвният егоист.
Той се чувства роден за победител. За да запази този свой имидж, си позволява всякакави средства.в крае случай не се пира и пред интригите. Изисква аплодисменти, защото вярва че ги е заслужил Наясно е, че трябва да прикрива своя егоизъм и често се изявява като „вълк под овча кожа”.
2.Егоистът хитрец.
Обича да се просълзява, като играеки тази игра инжектира у другите лошо самочувствие.Так уж съчувстващия на другите егоист манипулира хората, с които работи или живее, за да ги впрегне и използва в постигането на совоите цели.
3.Социалният егоист.
Намесва се във всичко което се случва .Прикрива се под мантията на безкорисност, но планира живота на дуругите така ,че да лъска до блясък своя егоизъм.Неговият най-често прилаган трик е: „Хайде де свършим тази работа”. Ако не успее да постигне своето се прави на оскърбен. С товасвое оръжие той постоянно приклещва опонантите си и често стига до открито наосилие.
ЕГОИЗМЪТ Е САМОТА
Егоитите не притежават качества, необходими за истински човешки взаимоотношения. Хванати в пипалата на пристрастеността към своето АЗ те се издигат в своите позиции- живот, служба и т.н. Причините за такова поведение се крият във възпитанието им в детството. Или са били единствени деца, задоволени за всички свои прищевки. Или ако е трябвало да поделят благата и обичта на родители и близки заедно с братя и сестри у тях са били възпитавани в чувство на превъзходство над другите. Затова те днес искат всичко. Нали никой не жевее на самотен остров или сам на висок връх на паланината. Всички имат социални права и задължения и който не се събразява с тях остава сам и нещастен и в личен и в обществен план.
ДА СПРАВИМ СЪС СУПЕР ЕГОИСТА
1. Откажете му, когато сте убедени, че иска да ви прецака. Ако се и зненада от реакцията ви , ще е затова, че досеа не ви е преценил като човек, който отстстоява позицията си .
2. Намерете начин да очертаете границите, които той не трябва да нарушава. Само който ясно показва „ До тук”- нито крачка „повече”успява да защити своите интереси. Не се поддавайте на уговаряне.
3.Ако нищо не помага прекратете връзката с непоправимия егоист.


ФОРМАТА НА НОКТИТЕ



Формата на ноктите дава сведение не само за характера ви но и склонноста ви към различни заболявания.
1.Трапецовидните нокти свидетелстват за уверен в себе си човек, впечатлителен и привърженик на изкуствата. Но предупреждават и за проблеми с нервната система.
2.Правоъгълните са на много дейни личности, неуморими и заредени с оптимизъм. Те биха могли неочаквано да пострадат от травми на опорно- двигателната система повече от всички други.
3.Квадратните нокти говорят за уравновесени хора с установени навици и почти непоклатим душевен мир. Здравето им може да зависи от ненадейни сърдечни атаки.
4.Кръгловидните нокти са на хора „кибритлии”, които лесно се палят и бързо угасват. Те са заплашени от проблеми с кръвното наляане и дори инсулти.

ЖИВЕЯТ ЛИ ВЯРВАЩИТЕ ПО-ДЪЛГО


 Блажени са вярващите-обещание, което не убеждава невярващите. Дейвид Ларсън - американски психиатър и президент на Националния институт за здравеопазване, привежда емперични доказателства за здравословния му ефект.
Експеримент с 232 пациенти доказва, че тежките сърдечни опрерации били лесно прежевени от голяма част от онези пациенти, които са дълбоко вярващи. Рискът за невярващити бил постоянен в течение на 6 месеца след операцията.
В десетгодишното изследване на 2700 души се посочва, че дълбоко религиозният човек може да подтисне рисковите фактори и да намали смъртността.
Защо варващите оздравява по-бързо?
Анализ от 200 епидидеимологични изследвания сочи, че вярата има положетелен ефект върху голям брой болести най-вече при сърдечния инфаркт и рака.
След тези резултати американския прсихиатър заключава:
Заетите в психосоциалния бранш би трябвало да се интерисуват повече за религиозността и вярата на клиентите и да се събразяват с тях.

ПРЕКАЛЕНАТА РОДИЛСКА ЗАКРИЛА СЪЗДВА СТРАХЛИВИ ДЕЦА


До голяма спепен родителите носят отговорност за това дали чувствителното дете ще се правърне във възрастен човек, страдащ от страхови неврози. Чрез страхливото си поведение загрижените родители допринасят за превръщането на нормалната чувствителност в страхово увреждане.
Двама хърватски психолози по време на пет годишно изследване установили две различни стила на възпитание:
1.Едни родители били убедени, че дацата им трябва специлно да се предпазват от стрес. Ако видят детето си например да играе с кухненски отпадъци, не го ограничават с ясното:”Остави това”, а се отпитват предпазливо да го отклонят.
2.Други родители прилагат авторитарна мярка на вазпитание. Те нямат угризения  на съвестта, ако повеляват”Пфу, с отпадъци не се играе” и му ги отнемат.
„Разликите в поведение  санезначителни- твърдят двамата психолози- но са съществени.”
Точно, за чувствителните деца е важно да се научат да се се правят със стресовите сетуации. Родители, които искат да препазят децета си от несодите на живота не им правят услуга с това. С прекалено закрелящото си поведение те поставят основата на по- късните страхови праблеми.

ГИМНАСТИКА ПРОТИВ ГЛАВОБОЛИЕ


Имате главоболие, болки  под лопатката, световъртеж, чувствате се отпаднали...
Това са тревожни сигнали излъчвани от вашата шия. Малко хора осъзнават колко важни са седемте шийни прешлена. Различни дегенеративни изменения  могат да ви създазат неприятни проблеми. Усетите ли такава заплаха, започнете всеки дена да правите следните упражнения:
1. Седнете удобно в креслото, вдигнете дясната си ръка, сякаш искате да подпрете главата си .Притиснете силно дланта си към слепоочието и се стремете да наклоните главата на дясно (ръката трябва да дава отпор).Направете същото и с лявото слепоочие. Повторете упражнението с дясната ръка, но този път наклонете главата умерено на дясно, после наляво.
2. Сложете ръцете си върху тила. Оказвайте натиск с глава върху ръцете, давайте отпор на главата Накрая наклонете главата назад и напред. От ден на ден наклонът трябва да бъде по-дълбок, а когато болката изчезне, правете упражнението без да оказвате натиск с ръце.
3. Застенете в умерен разкрач, ръцете спуснати край тялото.бавно, без да спирате направете направете 21 кръга с хълбоци.Поемете дълбоко въздух и направете 21 кръга в обратната посока.
4. В седнало положение накланяйте със спокойно движение глава наляво и надясно по 7 пъти.
5. Седнете спокойно, отуснете брадичката надолу и бавно и завъртайте наляво и, а след това надясно. След 12 завъртания отново спокойно вдишвайте и издишвайте.
Ако правите упражненията редовно не само ще се избавите от главоболието, но ще подобрите зранието си , мозъкът ви ще се насища с кислород и ще работи по-добре.

ОТВАРА ОТ ЦВЕКЛО ЛЕКУВА ХРЕМА


Вирусите и  бактериите  предизвикващи протичането на сополи си отличават един от друг. Характерът и продължителността на хремата зависят от придружаващото я заболяване. Хремата може и да не бъде инфекциозна, макар да се проявява най-често в сезона на простудите.
Ринитът представлява възпаление на носната лигавица, при което са затруднява дишането през носа, започват да се отделят секрети от носните канали.
Острата хрема продължава около7-10дни.
При бактериалната хрема, когато бактериите се наслагват на вече съсществуващ възпалителен процес или с вирусен или неинфекциозен произход, температурата се повишав.
Невралгичната хрема се лекува лесно. Ако не сте привържевици на различни медикаменти.
Можете да опитате да си помогнете чрез изпитните народни средства. Най-лесно дъстъпния начин е чрез промивки на носа със супена лъжица готварска сол на литър вода и капка йод.
Друг ефикасен метод е промивката на носа с помощта на пипета и отвара от цвекло. Ето и още една рецепта: нарежета наситнолук и чесън и често вдишвайте аромата на тази смес. Фитонцидите, съдържащи се в тези продукти убиват микробите и съкращават срока до окончателното въстановяване. Тези средства обаче се ефикасни при средно тежки състояния. При по-сложните случаи е опасно да прибягвате до самолечение. Имайте превдив, че една напълни базобеидна хрема може да прерасне в едно сериозно и опасно заболяване. Ако хремате е съпроводена с едно постоявнно или периодично силно главоболие, болка в гърлото и ушите е необходимо да се консултирате с отоларинголог. Предвид важността на жизнено важни органи, като главния мозък например, едно последвало рапространение би било крайно нажелателно и опасно.

БИЛКОВА ПОПАРА ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ


Това е една стара тибетска рецепта за подмладяване на организма. За целта е нужно да приготвите по100 грама от билките: лайка, брезови пъпки и жълт смил.
Всички билки се смилат и се захлупват .Вечерта се взима 1 супена лъжица от сместта и се залива с 1/2 литър вряла вода, кисне 20мин. След това се прецежда през платно ( но не през марля) и се изпива. Налива се една чаша от течността и към нея се прибавя 1 ч.л. мед и се изпива След това нищо не се яде и не се пие. Тази процедура се прави преди сън, вечер. На другата сутрин се затопля на пара останалата течност, разтваря се чаена лъжичка мед и се пие 20мин. преди закуска. Това се прави всеки ден докато не се употреби цялата смесСлед 5 години може да се повтори.
Ефектът следния:
Рязко се подобрява обмяната на веществата, организмът се очиства от мастни и калциеви натрупвания, кръвоносните съдове стават елестични, предотвратява се настъпването на атеросклерозата, инфаркт, хипертония, изчезва шумът в главата,световъртежът .Общотосъстояние на организма се подобрява, въстановява се зрението, подмладява се целия организъм.

БИКОЛЕЧЕНИЕ ПРИ ХИПЕРТОНИЯ


Хипретонията-високото кръвно нялгане е често заболяване. При напредналите стадии тя се лекува  комплекстно –с медикаенти, билки,диети. Прилагането на билколечението повлиява благоприятно, особенно за начална и лека степен на болестта, при временно увеличение на налягането, при сезонни неразположения и т.н. Домашното лечение е желателно да е под наблюдението на лекар. Прилагат се единични билки или билкови смеси от нетосксични лечебни растения, които са евтини, ефикасни и лесно се намират.
Горска ягода.
Супена лъжица от ситно стрити сухи листа в 250 мл. вряла вода киснат 2 часа и прецеданата течност се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно или настойка от 2 чаени лъжици сухи ягоди в 250 мл.врялавода.
Глог.
Запарка от 1 супена лъжица сухи цветове, листа или полдчета в чаена чаша вряща вода след охлаждане и прецеждане се изпива на части за един ден.Слабо понижава налягането, засилва сърдечната дейност Няма ефект при декомпнесация.
Бял имел.
В 500мл.вода се вари 10 мин.1 супена лъжица суха начукана билка и се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно.(Повишените дози са отровни!).
Чубрица.
2 супени лъжици стрити сухи връхчета, в 1/2л. кипяща вода престояват до охлаждане. Пие се 3 пъти на глътки.
Чесън.
Една главичка с купичка кисело мляко за вечеря.
Билкова смес.
(при висока хирпертония или напреднал стадий). Кимион и седефче-по 50гр., маточина и валериана- по 15 гр., глог и зимзелен- по 20гр. и бял имел -30 гр.От сместта една пълна лъжица се запарва в 1 чаена чаша вода и охладена и прецедена се изпива на части за един ден.

ДАЛИ СТЕ ОБИЧАНИ


Древните кабалисти не се останали незаинтерисовани от числата и могъществото на техните комбинации. В арабската кабалистика се изролзват само съгласните букви: Б и В=1; Г и Х=2; Д=3; Ж и З=4; К и Л=5; М=6; Н=7; П=8; Р=9;С и Ц=10; Т и Ф=11; Ч, Ш и Щ=12.
Поставете числовото обозначение на  буквите, образуващи имената  и фамилиите на две  лица. Прибавете към  сумата числото 7(любов) и разделетете на 7. Остатъкът от делението  ще даде отговор „да” или „не”, както е показано.
Отговори:1,3,5 и 0= „да” и 2,4,6= „не”.
Пример:
Атанас Боянов и Василка Геова=
7+10+1+7+1+1+10+5+5+2+7+1=68
68+7=75
75:7=10 и остатък  5 = „да”

Дали ще има сватба и какъв ще е семейният ви живот
По описаният по- горе начин  изобразете двете имена с числа  и ги съберете.Разделете ги последователно на 36 и на 7. Ако остътъкът съдържа едно от числата 3,5,6,7,9,10,13,14,15,16,18,23,29,30,33,34  или някое друго нечетно число, което не е посочено във втория случай , то женитбата ще се състои и семейното щастие е постижимо.      Ако пък се съдържа някое от числата 1,2,11,17,19,22,24,26,27,28,31  или някое друго четно число, което те  посочено в първия случай, женитбата нямо да се състои.

ДЪРВЕТАТА НА ЖИВОТА


От древни времена съществува поговорката „Който сади дървета обича хората”. Тя се потвърждава и от съвременната медицина. Те не са само отлични „чистачи” на въздуха, но и медикаментите приготвени от някои части на дърветата заемат почетно място. Например хининът салицилатите или камфорът.
Днес екстракти от дърветата се използват все по активно за лечение на някой ракови заболявания. Хората, които расаждали тихоокеански тис, нямали и най- малка представа, че екстрактът от неговата кора един ден ще бъде използван за лечение на рак на млечната жлеза и на злокачествени бенки (медаментът таксол). Същото важи и за онези които засаждали в църковните дворове европейски тис. Той се използва за приготвяне на антираковия медикамент  таксотер.
От най-дълбока древност селяните в някои азиатски страни и преди всичко в Китай засаждали дърво наричано от тях кси-шу (с ботаническото име Camptotheca accuminata). Засаждали го не само заради изключително хубавите му цветове, които се появяван през август, но и защото давало великолепни дарва за огрев. За 20 години надхвърляло 30 метра височина с диаметър на стъблото около метър. Учените обаче наскоро откриха че алкалоид, екстрахиран от кората на това дърво е много ефикасен за лекуване на рак на дебелото черво. Фармацевтичните фирми използвали дървото за да произвеждат иринотекан и топотекан. Резултатите от първите иследвания говорят за 30% излекувани от рак на дебелото черво.

ЦЕЛУВКИТЕ ВИ ИЗДАВАТ


Имате ли спомен как сте се целунали с любимия за последен път? Припомнете си, защото това говори както за вашя партньр така и за вас самите.Този жест ще ви помогне да разгадаете към кой тип спадате самата вие и особата с която се цулувате.
Със затворени очи.
Целувате се така, не защото вашя партньр е грозен, а защото сте непоправима романтичка. Със затворени очи по-лесно се оставяте на мечтите си. Бъдете готова за онова което ви очаква....когато отворите очи.
Бавно , постепенно.    
Късите целувки, които посетепенно прерастват в дълги и страстни, разкриват сензационна, но и внимателна личност. Не желаете вашя партньор да прозре,да проникне или за прецени е вашите чувства”.Увертюрата ви понякога е толкова дълга, че публиката си отива  преди да е започнала симфонията.
На явно място.
Ето начин да покажете, и да се самоубедите .Блазни ви само мисълта, че другите ще ви завиждат. Имате артистична дарба : по скъпа вие любовта на „сцената” и на „екрана”, отколкото в интимната спалня.
С отворени очи.
Нищо не може да ви изненада. Трудно се оставяте на магията на целувките .Вашия парньор сигурно е по-добър и от вас, тъй като вие сте раален тип, който стои здраво на земята.Рядко преживявате разочарования, но красивите романтични пориви са ви чужди.
Целувки с гризене на ушенце.
Изглежда вашият пратньор от време на време смята, че с тази целувка ще си „доядете” и че ще последва нещо по-задълбочено...
Всъщност вие сте срамежлива и не желаете директно да преминете на темата.
Дезодоранти, ментови бонбони, паста за зъби.
Да го правите, само защото сте яли чесън или кромид лук,значи държите сметка на пратньра си и по природа сте чувствителна. Но ако бонбоните и козметиката са обикновен ритуал за вас, прекаленото бавене не допуска спонтанност и възприпятства сексуалното отношение. Когато вашия партньр ви целуне със затворени очи- той почти не забелязва разликата между вас и пастата за зъби.
Като вампир.
Обичате навсякъде да оставяте следи. Не ви е достатъчно, че притежавате някого-искате и другите дабъдат известени за това.Вашето малко охапване уведомява и предупреждава потенциалните съперници да стоят по-далеч от вашия пленник.
Като лепка.
Като се цулувате вие грабвате пратньора си за ръцете, косата, гърба, изобщо за всичко до което успеете да се докопате .Привличате онези, които харесват тази ваша способност да владеете, да обладавате. Такива връзки обикновенно действат добре, поне докато не изпуснете жертвата от ръцете си .
По френски.
За вас е удоволствие да сплитате език с парньора си. Не проблем да постигнете това, което желаете.Познавате всички видове подправки, аромати и изкуства. Говорейки за нощите, изпълнини с любов имате навика даказате:”М-м-м  това беше истински сладкиш...”

ЯЖТЕ ЧЕСТО ПРИ ПРОБЛЕМЕН СТОМАХ


Доста хора страдат от различни стомашно-чревни проблеми. Не са малко и тези, които не търсят помощта на гастроентеролог, а се опитват да се лекуват сами. Често обаче подобно самолечение може да доведе до необходимост от операция за резекция на стомаха. Това означава неговото частично отстраняване вследствие на язви.
Ако всичко е наред храната от хранопровода постъпва в стомаха и там се задържа толкова дълго, колкото е необходимо за неговото преработване.
Ако обаче част от стомаха липсва, храната попада веднага в тънкото черво. Съответно тя не може да се преработи от необходимите стомашни сокове. Тя влиза твърде бързо в контакт с тънкото черво, което е апаратът за поглъщане на веществата. И ако храната съдържа лесно усвоими въглехидрати, този процес се извършва доста скоростно и са възможни колебания в нивото на захарта кръвта. Ако храната не премине през необходимия път, тя попада в червата непреработена. В резултат на това възниква усещане за тежест и подуване на стомаха. Могат да се появят главоболие потене, сънливост, отпадналост. Тези явления най-често се наблюдат след приемане на гореща или сладка храна. За да може хранителния тракт да се приспособи към новите условия, храненето трябва да бъде щадящо. То трябва да става 5-6 пъти дневно, но в малки количества. Ограничете употребата на сладки храни.
Чай, компот, мляко и т.н. може да приемете половин час след ядене. Количеството течност поета по време на хранене не трябва да превишава 200мл.
Особенно полезни за човек прекарал резекция на стомаха, са белтъчините, които се съдържат в постното месо, рибат, яйцатаа, изварата, кашкавала. Включете в менюто си плодове, зеленчуци, сокове, билкови отвари. През първите два-три месеца след операцията приемайте на ситно наряза парченца или настъргани на ренде продукти, които са приготвени на пара и пийте сокове.

Кората на ябълките гони туморите




За ползата ото ябълките е писано много. Направени са доста изследвания. Едно от последните например показва, че специално едно от „антираковите” свойства на плода се дължат на съдържанието в неговата кора.
Специалистите са анализирали химичния състав на обелките на ябълки и са индентифицирали фитохимикали, който са „доказан агент най-малко срещу три вида рак срещан при хората - на белите дробове, на правото черво и на черния дроб”.
Повечето последни  изследвания са съсредоточени върху антираковите качества на плода и показват, че те се дължат на фенолите-фитохимикали, намиращи се основно в кората и семената.
Според резултатите, получени от американски специалисти, в кората на ябълките се съдържат фитохимикали с доказано антиоксидантно и антираково действие в пъти повече от самия плод.